Corona maatregelen

Al vanaf eind oktober zijn wij in gesprek met de overheidsinstanties. hieruit is een corona protocol ontstaan. Onderstaand de belangrijkste punten voor u als bezoeker.

Algemene regels

• Houdt 1,5 meter afstand
  • Blijf bij klachten ten alle tijde thuis.
  • Volg ten alle tijde de aanwijzingen van de corona coördinatoren op. Deze zijn te herkennen aan de blauwe “IJsclub Albergen” jas.

Toegang tot IJsbaan

Met inachtneming van de afmetingen van de IJsbaan en het waarborgen van de 1,5 meter regel, starten wij met het toelaten van 100 schaatsers per tijdsblok.

Toegang tot IJsbaan

De ijsbaan is te betreden via de hoofdingang aan de Weemselerweg 1 te Albergen. De ingangen via de looproutes aan de Morsdijk en het weiland aan de Ootmarsumseweg worden middels bouwhekken afgesloten. Bij de ingang wordt middels tape met de tekst “1,5 meter” gewaarborgd dat er afstand wordt gehouden.

In de rij en bij de kassa is een mondkapje verplicht voor personen van 13 jaar en ouder. Tijdens het schaatsen mag deze af.

Tijdsblokken

Er wordt geschaatst in tijdsblokken. Per tijdsblok worden zoals bij het kopje “aantallen” vermeld 100 bezoekers toegelaten. Iedereen dient van te voren te reserveren via de website. Tijdsblokken hebben een duur van 1 uur waarin 1 uur geschaatst kan worden. Na 1 uur schaatsen dient iedereen het ijs te verlaten. Bezoekers hebben dan een half uur om het terrein te verlaten waarna de volgende groep veilig het terrein kan betreden.

Op de website www.ijsclubalbergen.nl, onder het kopje reserveren, is de mogelijkheid om een gewenst tijdblok te reserveren om te gaan schaatsen. Wanneer een blok vol is verdwijnt deze van de site.

Bij de eerste reservering wordt er automatisch een account aangemaakt. De inloggegevens ontvangt u per mail. Met dit account kunt u een volgende keer eenvoudig een nieuwe reservering plaatsen en u kunt uw gemaakte reserveringen annuleren.

Betaling

Betaling geschiedt door middel van een pin transactie. Er kan niet contant worden betaald.

Registratie

Doordat iedereen zich registreert via ijsclubalbergen.nl is het mogelijk om bij een eventuele besmetting bezoekersgegevens over te dragen aan de GGD. Via deze registratie geeft een ieder ook aan klachtenvrij te zijn en instemt met het doorgeven van gegevens aan de GGD. Met inachtneming van de AVG.

Corona voorzorgsmaatregelen.

Bij de ingang van de ijsbaan staat een desinfectie dispenser als ook bij het betreden van het gebouw om gebruik te maken van de sanitaire middelen. Bij de ingang staat een duidelijk bord dat een ieder 1,5 meter afstand moet houden en individueel moet schaatsen. Het schaatsen in zogenoemde “treintjes” is niet toegestaan.

Omkleden

De schaatsen kunnen aangetrokken worden langs de ijsbaan. Er staan rond de baan voldoende bankjes opgesteld met 2 kruizen erop per bankje. Per kruis mag 1 persoon plaatsnemen. Hier kunnen de schaatsers de schaatsen aantrekken.

Groepsvorming 17 jaar en jonger

kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Groepsvorming 18 jaar en ouder

Er mag met maximaal met twee personen geschaatst worden, zolang er onderling minimaal 1,5 meter afstand gehouden wordt. Schaatsers van 18 jaar en ouder schaatsen op de buitenbaan.

Schaatsen binnenbaan

De binnenbaan (De krabbelbaan) is enkel toegankelijk voor kinderen en jongeren van 17 jaar of jonger. Dit omdat hier de 1,5 meter afstand niet te waarborgen is.

Schaatsen buitenbaan

Op de buitenbaan worden diverse rondes uitgezet. Snelle rijders schaatsen aan de buitenkant. Inhalen kan door op het rechte stuk van baan te wisselen en dan in te halen. Dit om ook tijdens het schaatsen de 1,5 meter afstand te waarborgen.

Toiletten

Toiletten zijn toegankelijk voor bezoekers van IJsbaan Bous Mös. Maximaal 2 personen mogen de ruimte tegelijkertijd betreden. Mondkapje is hierbij verplicht. Bij de ingang van de toiletruimte (clubgebouw) staat een dispenser. Iedereen dient zijn of haar handen te desinfecteren voordat het gebouw betreden wordt.

Publiek

Toeschouwers, publiek en ouders zijn niet toegestaan. Ouders van jonge schaatsers mogen de baan betreden om de kinderen te helpen met het aantrekken van de schaatsen. Hierna dienen zij het terrein weer te verlaten.

Coördinator

Tijdens openstelling zijn er altijd 2 bestuursleden aanwezig op en rond de baan om de maatregelen te handhaven. Deze coördinatoren zijn te herkennen aan de blauwe “IJsclub Albergen” jas.

Signing

Overal op en rond de baan zijn plakkaten opgehangen om de mensen te wijzen op de regels die gelden ten aanzien van de corona maatregelen die genomen worden door de IJsclub Albergen.