Media

Hele gebied rond ijsbaan Bous Mös in Albergen op de schop

Geplaatst op 28 december 2013

TCT 2013 12 28                      ‘

Grote Elfstedentocht’ voor scholieren, begin dit jaar op de ijsbaan in Albergen. Foto: Lenneke Lingmont

ALBERGEN – De Dorpsraad Albergen heeft met de IJsclub Albergen en de Stichting Multi Functionele Accommodatie Albergen een inrichtingsplan laten maken voor het hele gebied Bous Mös.

Soweco, die een rol gaat spelen in de uitvoering van het plan, en landschapsadvies Welhuis hebben het plan concreet gemaakt. Een eerder ingediend buurtinitiatief is hierin geïntegreerd.

Het plan speelt vooral in op de beleving van de recreant. Zo worden er Twentse landhekken geplaatst met voetgangerssluizen, worden er wandelpaden aangelegd en is er ruimte voor een uitkijktoren en picknick- en bungelbanken. Er is geld voor een deel van de uitvoering gevonden in het fonds ‘Groen om de stad’.

Eerder dit jaar dienden bewoners van het Weemselerveld een initiatief in bij Landschap Overijssel om het terrein rond de ijsbaan te vergroenen. De houtwal aan de kant van de Ootmarsumseweg wordt hersteld en tussen de ijsbaan en het terrein van de toekomstige Multifunctionele Accommodatie Albergen komt een rij van inlandse eikenbomen. Landschap Overijssel stimuleert dit initiatief met 5.000 euro.

© Tubantia, op dit artikel rust copyright.